22-01-2019
Mosselen, ze zijn er weer. En hoe! De mossel staat bekend als erg lekker. Vooral de Oosterschelde mosselen zijn wereldberoemd. Wat geeft deze Zeeuwse mosselen hun welverdiende V.I.S. (Very Important Shellfish) status? Zo uit Zeeland Er zijn ontzettend veel redenen te noemen om deze maand…
21-01-2019
Schol, we hebben er eerder over geschreven, maar deze vis verdient als vis van de maand terecht meer aandacht. Juli én schol zijn namelijk een topcombinatie voor iedereen die twijfels heeft bij een visje op zijn bord. Waarom eigenlijk? Voor beginners Schol is dé vis voor iedereen die vis wil…
20-01-2019
In juni is haring op z’n best. Daarom vertellen onze visspecialisten je deze maand alles over de Hollandse Nieuwe en ben je razendsnel een echte haringkenner. Waar komt bijvoorbeeld de naam Hollandse Nieuwe vandaan en wat is het geheim van goede haring? En nog vier vragen die wij graag voor je…
19-01-2019
Het gezegde ‘Zo gezond als een vis’ past perfect bij de makreel. Deze vis geeft een mooie boost aan je gezondheid en is wat betreft smaak alles behalve saai. Benieuwd waar makreel dan precies goed voor is en hoe je het beste van zijn smaak profiteert? Zo gezond als een vis Makreel biedt je…
17-01-2019
Mensen die ooit in Spanje op vakantie zijn geweest, kregen daar misschien wel eens de ‘Merluza’ geserveerd. In Nederland is dezelfde vis te koop onder de naam Heek. Heek is voor veel mensen minder bekend, maar zeker niet minder lekker! Minder bekend, maar zeker niet minder lekker! In Spanje…