Knolselderijstamppot met poon

ingevoerd op 31-10-2018

20-40 minuten
4 personen
Poon
Hoofdgerecht
Overig

Ingrediënten

• 4 poonfilets met vel, van elk 100 gram
• 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
• 1 knolselderij (ca. 700 gram), geschild en in blokjes
• 1 beker crème fraîche (200 gram)
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 bosje kervel, grof gehakt

Bereiding

Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de crème fraîche fijn. Breng de stamppot op smaak met de olijfolie, zout en peper. Houd de stamppot warm. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de poonfilets met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en net gaar. Schep de kervel door de stamppot en verdeel over 4 borden. Leg er de poonfilet bij.

Variatietip
Vervang de knolselderij ook eens door koolraap of pastinaak!

 

Bron: verras je smaak met vis

Naamloospoon Naamloospoon