Mediterrane mosselen uit de wok

ingevoerd op 31-10-2018

20-40 minuten
Makkelijk
2 personen
Mosselen
Hoofdgerecht
Spaans

Ingrediënten

• 2 kilo panklare mosselen
• 1 sinaasappel
• 1 kleine venkelknol
• 2 tenen knoflook
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
• Zwarte peper, versgemalen

Bereiding

Controleer de mosselen. Houd mosselen die wijd openstaan onder stromend water of tik de mossel tegen het aanrecht. Gaan de mosselen dicht dan kun je ze gebruiken, blijven de mosselen openstaan, gooi ze dan weg. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 2 theelepels oranje schil van af. Snijd de venkel in kleine blokjes, bewaar het groen. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en venkel 2 minuten. Schep de geraspte sinaasappelschil en de Italiaanse kruiden erdoor en maal er wat zwarte peper boven. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Verwarm de mosselen op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schep ze regelmatig voorzichtig om. Schep met een schuimspaan het mengsel van mosselen, venkel en knoflook in twee grote kommen. Kook het kookvocht op hoog vuur 5 minuten in en schenk het over de mosselen.

 

Bron: verras je smaak met vis

mo mo