Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

0-20 minuten
4 personen
Botervis, Garnalen
Hoofdgerecht
Italiaans

Ingrediënten

• 300 gram Hollandse garnalen
• 50 gram boter
• 1 ui, fijngesnipperd
• 300 gram risottorijst
• 100 ml droge witte wijn
• 750 ml visbouillon (van tabletten)
• 1 eetlepel geraspte citroenschil
• 3 eetlepels verse kruiden (dragon, dille en/of basilicum), fijngehakt
• Versgemalen peper

Bereiding

Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op zacht
vuur verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon erbij en laat de rijst 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Roer regelmatig en voeg steeds als het geheel te droog wordt een scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst gaar en smeuïg is. Roer de rest van de boter met de citroenrasp, 2 eetlepels kruiden en de helft van de garnalen erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto in warme diepe borden en leg er in het midden een bergje garnalen op. Strooi de rest van de kruiden erover. Lekker met asperges of broccoli.

 

Bron: verras je smaak met vis

Naamloosvis Naamloosvis