Provencaalse mosselen van Sergio Herman

Tip van Louis

Ingrediënten 2 personen

1.5 kilo verse Zeeuwse mosselen
Olijfolie
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
Handje vers gesnipperde koriander
Vers gemalen zwarte peper
Klont gezouten roomboter
1 glas droge witte wijn
2 teentjes knoflook
Sap van een hele citroen of limoen
1 tros tomaat, gesnipperd

Bereidingswijze

Haal de mosselen uit de verpakking en was ze, gooi eventuele dode mosselen (die niet opengaan) onmiddellijk weg. Neem een hapjespan (met deksel), doe er olijfolie in en vul met een laag gewassen mosselen. Neem takje tijm en strip de blaadjes eraf en voeg toe, leg er dan een takje rozemarijn op. Knoflookteentjes persen en toevoegen, royaal peper erop, afblussen met de witte wijn, limoensap erop en gesnipperde tomatenblokjes en handje gesnipperde koriander toevoegen. Flinke Klont roomboter bovenop en deksel erop. Wacht tot alle mosselen goed openstaan, dan zijn ze gaar, duurt enkele minuten. Geef er een vers gemaakt mosterdsausje bij. Makkelijk zelf te maken. 3 delen mayonaise, 1 deel room, eetlepel mosterd, citroensap en een beetje zwarte peper. Gebruik ook  die heerlijke kruidige, romige saus op de bodem van de pan. Eet smakelijk want dit is een super maaltijd!

 

 

Bron: Smulweb

Mosselen Mosselen
mosselen 2 mosselen 2