Verse makreel gemarineerd in wijn

Wijn is fijn, en al helemaal in dit gerecht gecombineerd met makreel. Je moet voor dit gerecht even geduld hebben, maar het is het waard! Na een paar uur kun jij uiteindelijk van deze heerlijke makreel genieten. Lees stap 3 om te kijken wat je bij dit gerecht kunt serveren.

Recept:
 

Ingrediënten

4 verse makreelfilets

1 el korianderzaadjes

½ el zwarte peperkorrels

1 ui, gepeld

150 g worteljulienne

3 takjes tijm

500 ml droge witte wijn

2 el (cider)azijn

Bereiding

Bestrooi de makreelfilets met zout. Plet de korianderzaadjes en peperkorrels in een vijzel of op een plank met de bolle kant van een lepel. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Verdeel de ui en wortel ver de bodem van een wijde pan en steek de takjes tijm ertussen. Strooi de korianderzaadjes en peper erover en schenk de wijn en azijn erbij. Breng het geheel op een matig hoge stand aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Dep de makreel droog met keukenpapier en leg de filets in het hete vocht. Warm de makrelen 1-2 minuten mee. Schep de filets met een schuimspaan in een wijde schaal en verdeel de groente en wijnmarinade erover. Laat de makreel in de marinade afkoelen en daarna nog 3-4 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Serveer de makrelen in de marinade met grof gesneden boerenbrood, radijsjes en een salade van sperziebonen.

 

Bron: Visrecepten.nl

Naamloos-1 Naamloos-1