• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand
overzicht

November - Heilbot

Vishandel Schoehuijs

Gepubliceerd: 31-10-2019 | 13:43:00

Laatst gewijzigd: 31-10-2019 | 13:45:20

HEILBOT

Vis van de maand november

De heilbot is een platvis van formaat. Hij kan tot wel drie meter lang worden. Omdat de heilbot zo lang is, koop je deze vis meestal als moten of filets. Maar wat doe je vervolgens met die prachtige stukken glimmende heilbot? Je ontdekt het hier met onze beste bereidingstips voor heilbot.

Tip 1 Koop verse heilbot

De beste heilbotfilets vind je niet in een plastic bakje in de supermarkt maar bij de visspecialist. Veel heilbot komt ’s ochtends van boord en wordt dezelfde dag nog aangeleverd in de visspeciaalzaak. Verse heilbot ziet er doorschijnend, wit en glimmend uit. De textuur moet stevig zijn. Er mag geen vocht vrijkomen als je zachtjes op de filet duwt. Vermijd filets die gevlekt of verkleurd zijn.

Tip 2 Zorg dat de vis niet uitdroogt

Heilbot bevat van nature weinig vet en kan daarom tijdens het koken snel uitdrogen. Smeer heilbot in met olie of gesmolten boter om dit uitdrogen te voorkomen. Of marineer de heilbot een paar uur voordat je deze bereidt.

Tip 3 Laat de vis zo veel mogelijk met rust

Probeer heilbot zo min mogelijk om te draaien. Zo voorkom je dat de vis uit elkaar valt. Gebruik een grote spatel zodat je de vis makkelijk om kunt draaien.

Tip 4 Wees voorzichtig met kruiden

Omdat heilbot een subtiele en lichte smaak heeft, is het belangrijk om niet te veel kruiden toe te voegen. Ze kunnen al snel te overheersend worden. Kies in plaats daarvan voor een lichte saus of voor een marinade. Die laten de smaak van de vis goed naar voren komen.

Tip 5 Bespaar tijd

Heb je weinig tijd? Kies dan eens voor een gerecht met rauwe heilbot. Snijd je heilbot fijn en maak er bijvoorbeeld tartaar van of dien de rauwe heilbot op als ceviche, hét nationale gerecht van Peru. Je gaart de heilbot daarbij een half uur in een zure marinade van citroensap en zout. Verrijk de ceviche vervolgens met ananas en sinaasappelsap (naast het citroensap) en geef er crispy tortillachips bij. 

Tip 6 Snelle hap

Heilbot heeft een stevige vlezige structuur en is daarom goed te roken. Koop je gerookte heilbot dan heb je razendsnel een heerlijk gerecht bereid. Gerookte heilbot heeft een unieke delicate smaak. Heerlijk met toast en echte roomboter. Of met mierikswortel, citroensap en een klein beetje zwarte peper.

Tip 7 Drink er witte wijn bij

Wat betreft wijn combineert heilbot heerlijk met een witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan een Pouilly fumé, een Alsace Riesling of een Bergerac.

 

 

Bron: Verrasjesmaakmetvis

Gerelateerde artikelen


18-12-2020 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 - Tip voor de feestdagen

Tags


nieuws , visvandemaand

Overig nieuws


18-12-2020 | 12:28:00 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 | 17:14:00 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 | 08:46:46 - Tip voor de feestdagen
26-10-2020 | 09:07:00 - Verse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs-Lekker en handig bovendien!
09-10-2020 | 14:51:00 - Verse makreel gemarineerd in wijn
18-09-2020 | 15:13:00 - Verse vis
20-08-2020 | 09:11:00 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
17-07-2020 | 10:10:00 - Lekker barbecueën tijdens de vakantie
09-07-2020 | 09:34:02 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
05-06-2020 | 16:57:00 - VANAF 12 JUNI ZIJN ZE ER WEER-HOLLANDSE NIEUWE 2020
19-05-2020 | 09:00:00 - Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
01-05-2020 - Vis - óók lekker voor bij de borrel
17-04-2020 | 12:44:24 - Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
17-04-2020 | 00:30:00 - April - Forel
01-04-2020 | 15:42:00 - We gaan Gourmetten met de paas!
12-02-2020 | 10:36:00 - Deze week in de reclame
22-01-2020 | 13:31:00 - Zalm met prei en tomaat uit de oven
24-12-2019 | 11:01:00 - Vis van de maand
24-12-2019 | 10:54:00 - September - Schol
12-12-2019 | 17:04:00 - We gaan lekker Gourmetten met de Feestdagen
12-12-2019 | 13:53:00 - December-Zalm
21-11-2019 | 10:35:00 - ‘t HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN!
12-11-2019 | 09:15:00 - Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
22-10-2019 | 13:44:48 - DEZE WEEK IN DE RECLAME
10-10-2019 | 08:52:00 - Aspergesoufflé met Hollandse garnalen
23-09-2019 | 13:47:00 - Italiaanse bol met pesto en makreel
05-09-2019 | 15:41:08 - Gebakken schol met tomaat en olijven
14-08-2019 | 09:16:00 - De lekkerste lekkerbekken haal je bij Vishandel Schoehuijs
19-07-2019 | 13:08:00 - Waar komt kibbeling vandaan?
05-07-2019 | 11:52:27 - Salade van gerookte haring

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

11.00 -
 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

18.00
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs

Copyright 2022 - Vishandel Schoehuijs
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - Responsive of Adaptive? | Codesign - Logo en huistijl