• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand
overzicht

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

Vis van de maand

Gepubliceerd: 19-05-2020 | 09:00:00

Laatst gewijzigd: 19-05-2020 | 09:01:21

Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. En dat laatste is precies wat je in dit recept gaat doen; bakken met een klein beetje bloem. Doe je best!

Ingrediënten

6 scholfilets (ongeveer 500 g)

sap van een halve sinaasappel

1 bakje tropisch fruit (250 g)

1 bosuitje, in dunne ringetjes

1 el verse basilicum, fijngehakt

50 g bloem

3-4 el olie

Bereiding

Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen.

Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor. Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast.

Lekker met gele rijst en peultjes.

 

Bron: visrecepten.nl

Gerelateerde artikelen


09-10-2020 - Verse makreel gemarineerd in wijn
20-08-2020 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
09-07-2020 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman

Tags


visrecepten

Overig nieuws


18-12-2020 | 12:28:00 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 | 17:14:00 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 | 08:46:46 - Tip voor de feestdagen
26-10-2020 | 09:07:00 - Verse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs-Lekker en handig bovendien!
09-10-2020 | 14:51:00 - Verse makreel gemarineerd in wijn
18-09-2020 | 15:13:00 - Verse vis
20-08-2020 | 09:11:00 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
17-07-2020 | 10:10:00 - Lekker barbecueën tijdens de vakantie
09-07-2020 | 09:34:02 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
05-06-2020 | 16:57:00 - VANAF 12 JUNI ZIJN ZE ER WEER-HOLLANDSE NIEUWE 2020
01-05-2020 - Vis - óók lekker voor bij de borrel
17-04-2020 | 12:44:24 - Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
17-04-2020 | 00:30:00 - April - Forel
01-04-2020 | 15:42:00 - We gaan Gourmetten met de paas!
12-02-2020 | 10:36:00 - Deze week in de reclame
22-01-2020 | 13:31:00 - Zalm met prei en tomaat uit de oven
24-12-2019 | 11:01:00 - Vis van de maand
24-12-2019 | 10:54:00 - September - Schol
12-12-2019 | 17:04:00 - We gaan lekker Gourmetten met de Feestdagen
12-12-2019 | 13:53:00 - December-Zalm
21-11-2019 | 10:35:00 - ‘t HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN!
12-11-2019 | 09:15:00 - Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
31-10-2019 | 13:43:00 - November - Heilbot
22-10-2019 | 13:44:48 - DEZE WEEK IN DE RECLAME
10-10-2019 | 08:52:00 - Aspergesoufflé met Hollandse garnalen
23-09-2019 | 13:47:00 - Italiaanse bol met pesto en makreel
05-09-2019 | 15:41:08 - Gebakken schol met tomaat en olijven
14-08-2019 | 09:16:00 - De lekkerste lekkerbekken haal je bij Vishandel Schoehuijs
19-07-2019 | 13:08:00 - Waar komt kibbeling vandaan?
05-07-2019 | 11:52:27 - Salade van gerookte haring

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag


 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

gesloten
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs

Copyright 2023 - Vishandel Schoehuijs
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - PSD naar html | Codesign - Website Schagen