• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand
overzicht

December-Zalm

Vis van de maand december

vishandel

Gepubliceerd: 12-12-2019 | 13:53:00

Laatst gewijzigd: 12-12-2019 | 13:54:41

Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden. Bovendien maak je zelfs iemand die niet zo vaak vis eet, erg blij met zalm. De vleesachtige structuur en de vettige zoete smaak laat ook de minder ervaren viseters smullen van zalm. Toch blijft het ondanks de mooie voordelen van zalm vaak lastig kiezen. Want welke soort zalm kies je dan precies? De Noorse, Ierse of Schotse zalm of een van de Pacifische zalmen zoals de Sockeye zalm? En kies je voor wilde zalm of voor kweekzalm? Deze maand helpen we je de beste zalm kiezen.

Wilde of kweekzalm?

Elke zalmsoort heeft een eigen smaak en een andere textuur. Wat betreft smaak maakt het verschil of je kiest voor wilde of voor kweekzalm. Pacifische zalmen zoals de Sockeye zalm worden bijna allemaal nog wild gevangen. Atlantische zalmen, zoals de Noorse, Ierse en Schotse zalm, worden tegenwoordig vooral gekweekt.

Waarom wilde zalm?

Wilde zalm zwemt in de vrije natuur en eet vooral planktonkreeftjes en garnalen. Daardoor heeft wilde zalm een extra rode kleur. Wilde zalm wordt veel in Alaska en Schotland gevangen, waarbij de Sockeye zalm één van de bekendste soorten is. De smaak van wilde zalm is sterker dan die van kweekzalm. De structuur is wat vleziger en steviger en relatief droger. De prijs ligt hoger dan die van kweekzalm.

Waarom kweekzalm?

Kweekzalm wordt in grote nettenkooien van 12 tot 30 meter diep gekweekt. Omdat het voer een afgepaste hoeveelheid garnalen bevat, is de kleur van kweekzalm redelijk stabiel. De smaak van kweekzalm kent grote verschillen omdat het sterk afhangt van de voeding en de leefomstandigheden.

In het algemeen voelt het vlees van kweekzalm iets vettiger in de mond dan het vlees van wilde zalm en smaakt het meer ziltig-zoet. De visspecialist kan je precies vertellen hoe de kweekzalm is geproduceerd en wat dit met zijn smaak doet. Kweekzalm is lager geprijsd dan wilde zalm.

Kies je voor donker- of lichtgekleurd?

Zalm is door zijn kleur meteen te herkennen. Van oudroze tot fel abrikoosoranje, het blijft een elegante vis om te zien. Elke soort heeft zijn eigen specifieke kleur. Zo zijn de Atlantische zalmen rood-rozig gekleurd. De Sockeye zalm heeft een fel roodoranje kleur, terwijl de roze zalm juist weer zeer licht gekleurd is.

Wil je graag pronken met een mooie rood-rozige zalm, ga dan voor de Noorse of Ierse zalm. Ze hebben beiden die prachtige rood-roze kleur maar de Noorse zalm is wat langer van bouw en de Ierse zalm wat korter en gedrongener. Liever een diep donkerrood gekleurde zalm als kerstmaaltijd? Ga dan voor wilde zalm zoals de Sockeye zalm.

 

 

Bron: Verras je smaak met vis

 

Gerelateerde artikelen


17-04-2020 - April - Forel
24-12-2019 - September - Schol
31-10-2019 - November - Heilbot

Tags


visvandemaand

Overig nieuws


18-12-2020 | 12:28:00 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 | 17:14:00 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 | 08:46:46 - Tip voor de feestdagen
26-10-2020 | 09:07:00 - Verse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs-Lekker en handig bovendien!
09-10-2020 | 14:51:00 - Verse makreel gemarineerd in wijn
18-09-2020 | 15:13:00 - Verse vis
20-08-2020 | 09:11:00 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
17-07-2020 | 10:10:00 - Lekker barbecueën tijdens de vakantie
09-07-2020 | 09:34:02 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
05-06-2020 | 16:57:00 - VANAF 12 JUNI ZIJN ZE ER WEER-HOLLANDSE NIEUWE 2020
19-05-2020 | 09:00:00 - Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
01-05-2020 - Vis - óók lekker voor bij de borrel
17-04-2020 | 12:44:24 - Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
17-04-2020 | 00:30:00 - April - Forel
01-04-2020 | 15:42:00 - We gaan Gourmetten met de paas!
12-02-2020 | 10:36:00 - Deze week in de reclame
22-01-2020 | 13:31:00 - Zalm met prei en tomaat uit de oven
24-12-2019 | 11:01:00 - Vis van de maand
24-12-2019 | 10:54:00 - September - Schol
12-12-2019 | 17:04:00 - We gaan lekker Gourmetten met de Feestdagen
21-11-2019 | 10:35:00 - ‘t HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN!
12-11-2019 | 09:15:00 - Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
31-10-2019 | 13:43:00 - November - Heilbot
22-10-2019 | 13:44:48 - DEZE WEEK IN DE RECLAME
10-10-2019 | 08:52:00 - Aspergesoufflé met Hollandse garnalen
23-09-2019 | 13:47:00 - Italiaanse bol met pesto en makreel
05-09-2019 | 15:41:08 - Gebakken schol met tomaat en olijven
14-08-2019 | 09:16:00 - De lekkerste lekkerbekken haal je bij Vishandel Schoehuijs
19-07-2019 | 13:08:00 - Waar komt kibbeling vandaan?
05-07-2019 | 11:52:27 - Salade van gerookte haring

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag


 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

gesloten
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs

Copyright 2023 - Vishandel Schoehuijs
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - PSD naar html | Codesign - Website Schagen