• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand
overzicht

Zalm met prei en tomaat uit de oven

ZAlm

Gepubliceerd: 22-01-2020 | 13:31:00

Laatst gewijzigd: 22-01-2020 | 13:32:15

Hoe verser de vis hoe lekkerder het gerecht. Dit gerecht is ook een feestelijk eenpansgerecht. Alles kan in een grote ovenschaal gemaakt worden. Heb je mooie kleine ovenschaaltjes per persoon dan kan je deze ook goed gebruiken. De tomaatjes geven een mooie kleur aan het gerecht en worden door de oven lekker sappig.

Ingrediënten

4 stukken zalmfilet van 125 g

sap van ½ citroen

250 g prei, in dunne ringen

1 el verse oregano, fijngehakt

2 el slagroom

4 kleine trostomaten, gehalveerd

450 g voorgestoomde aardappelschijfjes 

2 el olijfolie

25 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt

1 lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes, ingevet

 

Bereiding

Wrijf de stukken zalm in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze even liggen.

Meng de prei in de ovenschaal met de oregano, room en wat zout en peper. Leg de zalm ertussen en zet de tomaatjes eromheen.

Meng de aardappelschijfjes met de olijfolie en wat zout en peper en verdeel ze over de zalm en groenten. Strooi pistachenootjes erover.

Schuif de schaal of schaaltjes in het midden van de oven. Schakel de oven in op 200 °C en bak de zalmschotel in 35 minuten goudbruin en gaar. Reken voor de kleine schaaltjes op 20 minuten.

Tip

Als je de oven pas inschakelt als het gerecht er al in staat, heb je niet alleen profijt van de opwarmwarmte. Door het geleidelijke opwarmen blijft het gerecht ook beter van smaak.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

 

Bron: Nederlands visbureau

 

Gerelateerde artikelen


09-10-2020 - Verse makreel gemarineerd in wijn
20-08-2020 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
09-07-2020 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman

Tags


visrecepten

Overig nieuws


18-12-2020 | 12:28:00 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 | 17:14:00 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 | 08:46:46 - Tip voor de feestdagen
26-10-2020 | 09:07:00 - Verse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs-Lekker en handig bovendien!
09-10-2020 | 14:51:00 - Verse makreel gemarineerd in wijn
18-09-2020 | 15:13:00 - Verse vis
20-08-2020 | 09:11:00 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
17-07-2020 | 10:10:00 - Lekker barbecueën tijdens de vakantie
09-07-2020 | 09:34:02 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
05-06-2020 | 16:57:00 - VANAF 12 JUNI ZIJN ZE ER WEER-HOLLANDSE NIEUWE 2020
19-05-2020 | 09:00:00 - Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
01-05-2020 - Vis - óók lekker voor bij de borrel
17-04-2020 | 12:44:24 - Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
17-04-2020 | 00:30:00 - April - Forel
01-04-2020 | 15:42:00 - We gaan Gourmetten met de paas!
12-02-2020 | 10:36:00 - Deze week in de reclame
24-12-2019 | 11:01:00 - Vis van de maand
24-12-2019 | 10:54:00 - September - Schol
12-12-2019 | 17:04:00 - We gaan lekker Gourmetten met de Feestdagen
12-12-2019 | 13:53:00 - December-Zalm
21-11-2019 | 10:35:00 - ‘t HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN!
12-11-2019 | 09:15:00 - Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
31-10-2019 | 13:43:00 - November - Heilbot
22-10-2019 | 13:44:48 - DEZE WEEK IN DE RECLAME
10-10-2019 | 08:52:00 - Aspergesoufflé met Hollandse garnalen
23-09-2019 | 13:47:00 - Italiaanse bol met pesto en makreel
05-09-2019 | 15:41:08 - Gebakken schol met tomaat en olijven
14-08-2019 | 09:16:00 - De lekkerste lekkerbekken haal je bij Vishandel Schoehuijs
19-07-2019 | 13:08:00 - Waar komt kibbeling vandaan?
05-07-2019 | 11:52:27 - Salade van gerookte haring

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag


 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

gesloten
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs

Copyright 2023 - Vishandel Schoehuijs
Inloggen | Webbly - Design websites | Ziber - Mobiele website met CMS | Codesign - Reclamebureau Schagen