• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand
overzicht

Verse makreel gemarineerd in wijn

Naamloos-1

Gepubliceerd: 09-10-2020 | 14:51:00

Laatst gewijzigd: 09-10-2020 | 14:51:33

Wijn is fijn, en al helemaal in dit gerecht gecombineerd met makreel. Je moet voor dit gerecht even geduld hebben, maar het is het waard! Na een paar uur kun jij uiteindelijk van deze heerlijke makreel genieten. Lees stap 3 om te kijken wat je bij dit gerecht kunt serveren.

Recept:
 

Ingrediënten

4 verse makreelfilets

1 el korianderzaadjes

½ el zwarte peperkorrels

1 ui, gepeld

150 g worteljulienne

3 takjes tijm

500 ml droge witte wijn

2 el (cider)azijn

Bereiding

Bestrooi de makreelfilets met zout. Plet de korianderzaadjes en peperkorrels in een vijzel of op een plank met de bolle kant van een lepel. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Verdeel de ui en wortel ver de bodem van een wijde pan en steek de takjes tijm ertussen. Strooi de korianderzaadjes en peper erover en schenk de wijn en azijn erbij. Breng het geheel op een matig hoge stand aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Dep de makreel droog met keukenpapier en leg de filets in het hete vocht. Warm de makrelen 1-2 minuten mee. Schep de filets met een schuimspaan in een wijde schaal en verdeel de groente en wijnmarinade erover. Laat de makreel in de marinade afkoelen en daarna nog 3-4 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Serveer de makrelen in de marinade met grof gesneden boerenbrood, radijsjes en een salade van sperziebonen.

 

Bron: Visrecepten.nl

Gerelateerde artikelen


20-08-2020 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
09-07-2020 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
19-05-2020 - Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

Tags


visrecepten

Overig nieuws


18-12-2020 | 12:28:00 - Superverse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs- óók makkelijk voor de feestdagen!
16-12-2020 | 17:14:00 - WIJ ZIJN OPEN!
09-12-2020 | 08:46:46 - Tip voor de feestdagen
26-10-2020 | 09:07:00 - Verse vis vacuüm verpakt door Vishandel Schoehuijs-Lekker en handig bovendien!
18-09-2020 | 15:13:00 - Verse vis
20-08-2020 | 09:11:00 - Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
17-07-2020 | 10:10:00 - Lekker barbecueën tijdens de vakantie
09-07-2020 | 09:34:02 - Provencaalse mosselen van Sergio Herman
05-06-2020 | 16:57:00 - VANAF 12 JUNI ZIJN ZE ER WEER-HOLLANDSE NIEUWE 2020
19-05-2020 | 09:00:00 - Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
01-05-2020 - Vis - óók lekker voor bij de borrel
17-04-2020 | 12:44:24 - Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
17-04-2020 | 00:30:00 - April - Forel
01-04-2020 | 15:42:00 - We gaan Gourmetten met de paas!
12-02-2020 | 10:36:00 - Deze week in de reclame
22-01-2020 | 13:31:00 - Zalm met prei en tomaat uit de oven
24-12-2019 | 11:01:00 - Vis van de maand
24-12-2019 | 10:54:00 - September - Schol
12-12-2019 | 17:04:00 - We gaan lekker Gourmetten met de Feestdagen
12-12-2019 | 13:53:00 - December-Zalm
21-11-2019 | 10:35:00 - ‘t HEERLIJK AVONDJE IS GEKOMEN!
12-11-2019 | 09:15:00 - Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
31-10-2019 | 13:43:00 - November - Heilbot
22-10-2019 | 13:44:48 - DEZE WEEK IN DE RECLAME
10-10-2019 | 08:52:00 - Aspergesoufflé met Hollandse garnalen
23-09-2019 | 13:47:00 - Italiaanse bol met pesto en makreel
05-09-2019 | 15:41:08 - Gebakken schol met tomaat en olijven
14-08-2019 | 09:16:00 - De lekkerste lekkerbekken haal je bij Vishandel Schoehuijs
19-07-2019 | 13:08:00 - Waar komt kibbeling vandaan?
05-07-2019 | 11:52:27 - Salade van gerookte haring

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag


 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

gesloten
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs